Barnskötare med interkulturell kompetens

Är du intresserad av att arbeta med barn?
Är du en ansvarsfull, lugn och flexibel person som har förmågan att inspirera och stödja barn? Då är barnskötarutbildningen något som skulle passa dig.

Om utbildningen

Barnskötaren ansvarar tillsammans med förskolläraren för barnen under dagen. Att ha en positiv syn och tro på barnens möjligheter är en viktig del av arbetet.

Du får kunskaper om barnens utveckling och lärande samt hur man arbetar utifrån förskolans läroplaner med till exempel pedagogiskt arbete och skapande verksamhet. I arbetet är det viktigt att fånga upp barnens fantasi och utgå från deras intressen. Dessutom får du en interkulturell kompetens som ger dig en djupare förståelse för barnens förutsättningar.

Ansökan

Du kan ansöka till barnskötarutbildningen i kursens lokal i Angered Centrum på Spadegatan 1 eller på Mångkulturella finska folkhögskolans webbsida till och med sista maj 2020. 


Förkunskaper: SAS grund eller motsvarande kunskaper; andra kompetenser är meritgivande.

Utbildningsform

Utbildningen är förlagd på 3 terminer och genomförs som heltidsstudier. Klassrumsundervisning varvas med praktik. Utbildningen är på gymnasienivå och ger möjlighet att söka CSN.

Tid och plats

Utbildningen startar den 17 augusti 2020 och pågår till december 2021.

Lokal: Spadegatan 1 och 5.

Folkhögskolans ansökan

 Kursansökan till folkhögskolan

1. Ladda ner ansökan. Klicka här (microsoft word)

2. Fyll i ansökan

3. Spara som (Ansökan – ditt namn, t.ex. Ansökan – Maria)

4. Skicka (bifoga) ansökan till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Barnskötare kursplan

Swish